Sváci sajt fondü (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Veruss A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Hidegkonyhai készítmények, Mártások, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Meleg, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Kezdésnek dörzsöljük be az edényt egy gerezd fokhagymával, majd öntsük bele a száraz fehérbort. Nem kell variálni, az olaszrizling is tökéletes. A gyöngyöző borba szórjuk a durvára reszelt sajtokat. Gouda, Cheddar, Óvári tökéletes, az unalmas trappistát felejtsük el. A jó fondü 3-4 féle sajtból áll. Ha, a sajtok felolvadtak, keverjünk a masszához evőkanálnyi citromlét, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá kukoricalisztet vagy keményítőt, csipet cayenni borssal, sóval, esetleg szerecsendióval érdemes fűszerezni. Végül hozzáadunk fél deci cseresznyepálinkát. Ekkor borszeszégő fölé helyezzük és asztalra adjuk. Pirított negyedelt, szárított baguettet adjunk mártogatni. A változatosság gyönyörködtet alapon, konzerv gombát, párolt kelbimbót, répát, burgonyát és sonkát is márthatunk bele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||