Penne arrabiata csirkemellel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pucka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 dl friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, belekeverjük a kis kockára vágott, meghámozott paradicsomot. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Ha, puhára főtt, belekeverjük a csíkokra szelt bazsalikomot és az előírás szerint megfőzött tésztával összeforgatva, a reszelt sajttal meghintve, frissen tálaljuk.