Gombával-sajttal töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük és lapjában szeletekre vágjuk. Fólia alatt gyengéden vékonyra verjük. A gombát beáztatjuk, majd apróra vágjuk. Az áztatólevet felére beforraljuk. 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a gombát, a finomra aprított fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojást. A masszát a csirkemell szeletek szélére kenjük, majd feltekerjük. A baconszeletekbe burkoljuk. A félretett olajjal kikenjük a tepsit és a húsroládokat belehelyezzük. 180 fokra előmelegített tepsiben, fóliával szorosan lefedve fél órát sütjük. Végül a fóliát levéve, a szafttal locsolgatva, negyed óra alatt pirosra sütjük. Burgonyapürével és sok zöldsalátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||