Kolbászos-rukolás tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra karikázott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha színt kaptak, hozzámorzsoljuk a bőréből kifejtett kolbászhúst és a borral felöntve, sóval, borssal ízesítve, összeforraljuk. Végül belekeverjük a negyedekre vágott paradicsomot, de ezzel már nem forraljuk. A tésztát időközben, előírás szerint, kifőzzük, majd lecsepegtetve, a kolbászraguval és a darabokra tépett rukkolával összeforgatva, a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||