Füstölt liba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Márton nap, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A libát gondosan megtisztítjuk, a nyakát és a szárnyvégeket levágjuk. A mellére fektetve, felvágjuk a hátát. Óvatosan kicsontozzuk, de lehetőleg a bőrt ne sértsük meg. A fűszereket porrá törjük, hozzájuk keverjük a zúzott fokhagymát és az ecetet. A masszát a liba húsos felére kenjük, majd rászórjuk a kockára vágott hagymát. Lazán feltekerjük a húslapot és műanyag vagy fakádba téve a tekercset, naponta átforgatva, két hétig hagyjuk pácolódni. Kivéve a pácból, lecsöpögtetjük, vízzel leöblítjük és hagyjuk megszikkadni. Szorosan feltekerjük, majd sonkaszerűen körbekötözzük. Zsírpapírba tekerve, ismét körbekötözzük. Hideg füstön tartjuk két-három napig. Hűvös, szellős helyen felakasztva tároljuk. Bármilyen füstölt húshoz hasonlóan használható. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||