Boros káposztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és vékonyra gyalult káposztát forrásban lévő, sós vízzel leforrázzuk. 3 perc múlva szűrjük le, mint a tésztát és csepegtessük le. Amíg hűl, keverjük habosra az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a káposztával. Hűtőben érleljük egy órát, néha forgassuk át.
Lecsepegtetve tálaljuk, a finomra vágott metélőhagymával bőven megszórva.
Disznóhúsból készült pecsenyék mellé kínáljuk.