Zöldséges aprópecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dalma
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
3 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban, süssük át, a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá, a kis kockára vágott húst és az apróra metélt fokhagymát, majd a fűszereket. Süssük a hús fehéredéséig. Keverjük bele a felkarikázott répát, a feldarabolt zöldbabot és öntsük fel a borral. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk puhára, ha szükséges, kevés, forró vízzel öntsük fel, de a végére, leve ne maradjon.
Önmagában is tálalhatjuk, de nagyétkűek sült burgonyával vagy párolt rizzsel is ehetik.