Házi tepertő (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Lassan sütött, Bogrács, Sós, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A bőrös és húsos részektől mentes zsírszalonnát vágjuk kétujjnyi kockákra és kilónként egy deci vízzel, kis lángon lángon kezdjük forralni. Igazából érdemes a szabadban üstben vagy bográcsban csinálni, mert a szaga sokakat zavar. Szépen lassan, türelemmel süssük, hogy ne égjen oda. Közben a zsírból időnként szedjünk le. A sütés vége felé kicsit emeljük a lángot, hogy az összes víz elforrjon. Amikor kisült a töpörtyű, vegyük le az edényt a tűzről, öntsünk bele fél deci tejet és lefedve hagyjuk állni pár percig. Végül szedjük ki az elkészült pörcöt. A zsírt gondosan átszűrve tegyük el bödönbe. | ||||||||||||||||||||||||||||