Hálaadás napi sült pulyka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Andriska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Forraljuk fel a zöldségalaplét, a sóval, a cukorral, a szemesborssal, a szegfűborssal és a reszelt gyömbérrel. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a pulykát (5-6 kg-os), úgy hogy teljesen ellepje. Pácoljuk egy napig, de egyszer fordítsuk meg. Másnap, bő vízzel, mossuk le a madarat, majd szárítsuk le kívül-belül. Tegyük a hasába a feldarabolt almát, hagymát és a zöldfűszereket. Kívülről kenjük meg bőven olajjal, majd tegyük rácsos tepsibe. Helyezzük 260 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Vegyük le a hőt 175 fokra és süssük, még másfél-két órát. Ha van húshőmérőnk, szúrjuk a mell legvastagabb részébe, ha 72 fokot mutat, elkészült a pulykasült. Szeletelés előtt, negyed órát, fólia alatt pihentessük. Párolt kelbimbót és burgonyapürét ajánlok mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||