Ropogós császárhús zöldségekkel sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Kemence, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
A szép húsos, bőrös hasaalja szalonnát megformázzuk, majd a bőrét leforrázzuk. Letörölgetjük, majd a bőrt bedörzsöljük az ecettel és fedetlenül, hűvös helyre tesszük másnapig. A bőr rombusz alakban bevagdossuk, de a húsig ne vágjunk be. A fokhagymából (1 fej!!), a zsírból és a babérlevelekből pasztát készítünk és a hús minden oldalát bekenjük vele. A bőr kivételével, meghintjük sóval és borssal, majd sütőrácsra tesszük, a bőrrel felfelé. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és a rács alá tepsit teszünk. Egy óra múlva a tepsit kivesszük a zsírt kiöntjük, majd a tepsibe szórjuk, az elmorzsolt kakukk fűvel, sóval és borssal fűszerezett zöldségeket, melyeket, szükség szerint, hosszában feldarabolunk. Öntsünk alájuk két deci vizet, esetleg fehérbort, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Csökkentsük a hőt 180 fokra és süssük még egy órát. A zöldségeket néha locsoljuk meg a szafttal. Vegyük ki és a húst negyed órát pihentessük felszeletelés előtt. A sült zöldségekkel és burgonyapürével kínáljuk, de illik hozzá a párolt káposzta is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||