Marhasült Yorkshire pudinggal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Timmy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Sós, Meleg, Húsfélék, Csőben sült, Tészták Hozzávalók 4 személyre: Marhaborda sütve
Yorkshire puding
Marhaborda sütve Ennek a csodálatos húsételnek az elkészítése, hazánkban, nem egyszerű. Érlelt marhahúsból kell készíteni és úgy elegáns, ha a bordákból egy rész rajtamarad a gerinccsonton, ezt a csontrészt kapargassuk le és burkoljuk alufóliába, hogy ne égjen meg. Jobb helyeken, ezt elvégzi a hentes. A hús többi részét szórjuk meg gazdagon sóval, durvára őrölt borssal és kenjük be olajjal. Nagyméretű és vastagfalú serpenyőben süssük körbe a húst, amíg mindenütt szép aranybarna nem lesz, majd tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Csökkentsük a hőt 190 fokra és a hús minden kilójára, fél óra sütési időt számítva. Végül, még 10-20-30 percet attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve. Az elkészült sültet két rétegű alufóliával betekerjük és fél órát hagyjuk pihenni, hogy az értékes nedvek visszajussanak a hús széli részeibe is. A bordák között szeletelve tálaljuk. Klasszikusan, yorkshire pudinggal, de párolt zöldséggel és sült burgonyával is remek. Yorkshire puding Fém muffinforma mélyedéseibe öntsük egy-egy teáskanál olajat. Tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe, 10 percre. Közben a tészta hozzávalóit habverővel keverjük simára. Vegyük ki a muffinformát és öntsük a mélyedésekbe a tésztát, majd gyorsan tegyük vissza sütőbe. 10-12 perc alatt gyönyörű aranybarnára sülnek. A sütés alatt ne nyissuk ki a sütőajtót, mert nem jön fel a tészta. Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||