Kolbászbetétes húsgombócleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Macskajajra, Főétel előtt, Buli, Főtt, Bogrács, Savanyú, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst az előfőzött rizzsel, egy tojással, sóval és őrölt borssal eldolgozzuk, majd diónyi gombócokká formázzuk. A felszeletelt kolbászból, egy karikát a húsgombócok közepébe nyomunk. A gombócokat, a leszűrt lében, negyed óra alatt, készre főzzük. Kiszedjük a húsgombócot, majd a levet, egy citrom lereszelt héjával és kicsavart levével és a tejszínnel elkevert tojásokkal behabarjuk. Ne főzzük, csak keverjük a forró levesbe. A gombócokat és a zöldségeket visszatéve, a vékonyra felszeletelt, második citromra, merve tálaljuk, finomra metélt petrezselyemmel bőven megszórva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||