Szarvashúsos pite (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsiradékban megpirítjuk a kis kockára vágott zöldségeket. Ha kis színt kaptak rádobjuk a felkockázott húst. Kevergetve jól átpirítjuk ezt is, ha enyhe barna színű a hús hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomkonzervet, majd fedő alatt, kis lángon két-két és fél órát főzzük. Mindig, csak kevés vizet adjunk hozzá. Ekkor mehet bele a gomba és negyed óra főzés után a bor. Jó sűrű szaftja maradjon, ha szükséges nagy lángon kissé forraljuk el. Dobjuk ki a darabos fűszereket és öntsük a ragut egy kerek tűzálló tálba. Időközben főzzük meg a burgonyát, törjük át, majd ha langyosra hűlt keverjük habosra a két tojással, a vajjal és a reszelt sajttal. Ezt a masszát habzsákból nyomjuk a ragu tetejére. Kenjük le a tojássárgájával és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Párolt zöldséggel vagy salátával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||