Cseréptálban sült, zöldséges pulykacomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A babérlevél kivételével, a fűszereket mozsárban összetörjük. A bacont kettévágjuk és a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A zöldségeket kockára vágjuk, majd a felkockázott baconnal és a fűszerek felével összekeverjük. A zöldségkeverék, egy részét, a beáztatott római tál alján, ujjnyi vastagon elterítjük. A pulykacombot, a fűszerkeverék másik felével, bedörzsöljük és a zöldségágyra fektetjük, majd a többi zöldséget mellészórjuk. A szeletelt baconnal befedjük és hideg sütőbe tesszük, a hőt 160 fokra állítjuk és két órát pároljuk. Felszeletelés előtt, tíz percig, pihentessük, majd a csontot eltávolítva, vastag szeletekre vágjuk. A sült zöldségekkel körberakva, sült burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||