Almás pulykakrokett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: Almás pulykakrokett
Hideg sajtmártás
Almás pulykakrokett A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot ,papírtörlőn, csepegtessük le. A sajtmártással félig leöntve párolt zöldséggel vagy rizzsel kínáljuk. Hideg sajtmártás A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget. Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||