Rántott kelgombóc kolbásszal töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra szelt kolbászt téve, ismét megpréseljük. A kelgombócokat, a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Tartármártással, tálalhatjuk, meleg előételként vagy burgonyapürével kíséretében főételnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||