Tejfölös-sajtos brokkoli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Bálint nap, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Előételek, Köretek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit, kevés, sós vízben roppanósra főzzük. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Az olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a brokkolit beletesszük, leöntjük a tejfölös keverékkel, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.