Tarkabarka paprikasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Savanyú, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kaliforniai paprikából zöld, sárga és piros színűt használjunk. A zöldpaprika a hegyes, csípős legyen. A kicsumázott paprikákat vágjuk körömnyi darabokra. Az olajból, az ecetből, az apróra vágott zöldfűszerekből készítsünk öntetet. A finomra metélt lilahagymát és a paprikát forgassuk össze az öntettel, majd hűtsük be 20 percre.
Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot.