Citromos báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Tűzdelt, Göngyölt, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Zöldbab baconnal
Citromos báránycomb
Zöldbab baconnal A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon fölszeleteljük. Serpenyőben, a szalonnát kislángon zsírjára sütjük, a zsíron megfonnyasztjuk az újhagymát, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a zöldbabot, ne pirítsuk, csak melegítsük össze. Citromos báránycomb A báránycombot, a vékonyra vágott fokhagymával, megtűzdeljük. A citrom sárga héját lereszeljük, majd a fehér hártyáját gondosan eltávolítva, vékonyan felszeleteljük. A rozmaring levélkéit lecsipkedjük. A húst bedörzsöljük a bors, a rozmaring, a citromhéj keverékkel, beburkoljuk citromszeletekkel és baconnal, majd konyhai zsineggel körbekötjük. Fél napot hűtőben érleljük. Olajon körbesütjük, majd a bort aláöntve, közepes hőfokú sütőben, fólia alatt puhára pároljuk, közben néhányszor a levével meglocsoljuk. A sütés utolsó tíz percében, a fóliát eltávolítva, a szalonnát pirosra sütjük. A húst szeletelés előtt néhány percig fólia alatt pihentessük. A tepsiben maradt szaftot kis vízzel forraljuk fel és tálaláskor öntsük a hús köré. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||