Zöldbabos zöldsaláta vinegrettel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

Zöldbabos zöldsaláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi fenyőmag ? ? ? ? ? ?
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vinaigrette mártás zöldfűszerekkel
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 adag petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldbabos zöldsaláta
A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a hozzávalókat, majd tálalás előtt átforgatjuk az öntettel és megszórjuk szárazon pirított fenyőmaggal.
Grissinit kínáljunk mellé.

Vinaigrette mártás zöldfűszerekkel
Az ecetet, a sót és a frissen őrölt borsot egy tálba teszem és habverővel elkeverem. Hozzáadom az olajat és tovább keverem, amíg egyneművé válik. Végül belekeverem a finomra vágott zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát. Lehetőleg frissen készítsük vagy a zöldfüszereket csak tálalás előtt adjuk hozzá.