Sonkás-zsályás csirkemell tejszínes zöldborsóval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
16 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
8 szelet pármai sonka 0 0 0 0 0 72
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a filéket lapjában félbe vágjuk. A húsokat sózzuk és borsozzuk. Az egyik oldalukra 2 zsályalevelet, a másik oldalukra egy szelet sonkát fektetünk és fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felforrósított olaj-vaj keveréken mindkét oldalukat megsütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon elforraljuk. A csirkemelleket kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékban megpároljuk a borsót, a cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra metélt petrezselyemmel és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és tálaljuk.
Nagyétkűeknek hercegnőburgonyát adjunk hozzá.