Bélszín mézes mustármártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Húsfélék, Sós, Meleg Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt bélszínt 4 vastag szeletre vágjuk. A hússzeleteket a felforrósított olajban süssük meg, oldalanként 2-5 percig, attól függően, hogy mennyire szeretjük véresen. A húst vegyük ki és tartsuk melegen. A serpenyőbe dobjuk a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és ráöntve a többi hozzávalót felforraljuk. A lángot kicsire véve a mártás sűrűsödéséig forraljuk, közben kevergessük. A mártással leöntött húst szórjuk meg finomra vágott petrezselyem zölddel. Sült burgonyát és párolt zöldséget adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||