Bébicéklaleves tojással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Édes, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. Citromlével és cukorral ízesítsük pikánsra. Amíg készül a leves a tojásokat főzzük keményre, majd negyedeljük fel és betétként tálaljuk a levesbe. Díszítsük tejfölpöttyökkel, citromgerezdekkel és néhány céklalevélkével. Hidegen kitűnő hűsítő, forró nyári napokra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||