Almaboros sertéssült (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 110 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.2 kg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott karajt dörzsöljük be sóval borssal és a felforrósított olajon süssük körbe. Ha kifehéredett helyezzük római tálba. A sütőzsiradékon pirítsuk át a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a finomra metélt fokhagymát. Keverjük bele a fűszereket és a bort, meg a borecetet. Öntsük a húsra és a tálat lefedve 175 fokon 90 percig süssük. Felszeletelve, a zöldségeket melléhalmozva, a levét aláöntve tálaljuk.
Főtt burgonyát adhatunk mellé.