Almaboros sertéssült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 110 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott karajt dörzsöljük be sóval borssal és a felforrósított olajon süssük körbe. Ha kifehéredett helyezzük római tálba. A sütőzsiradékon pirítsuk át a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a finomra metélt fokhagymát. Keverjük bele a fűszereket és a bort, meg a borecetet. Öntsük a húsra és a tálat lefedve 175 fokon 90 percig süssük. Felszeletelve, a zöldségeket melléhalmozva, a levét aláöntve tálaljuk. Főtt burgonyát adhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||