Zöld salsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: D. L.
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Savanyú, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 db zöldparadicsom, tomatillos 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldpaprikákat platnin süssük át és a bőrét húzzuk le, majd magozzuk ki. A hagymát és a chilit vágjuk darabokra, a tomatillost negyedekre. Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe és keverjük a kívánt állagúra.
Tálalás előtt egy napra hűtsük be.