Burgonyafőzelék (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Hétköznapi vacsora, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
2 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított krumplit ízlés szerint karikákra vagy kockákra vágjuk. Fél liter vízben főzni kezdjük, a babérlevéllel együtt. Világos rántást készítünk. Beleszórunk egy kevés pirospaprikát, felengedjük vízzel, és a majdnem főtt burgonyához adjuk. Jól összeforraljuk. A végén belekeverjük a tejfölt.