Almás borjúszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott chilit, felforraljuk és kis lángon pár percet főzzük. A sütőzsiradékban megbarnítjuk a cukrot, rádobjuk a vékony gerezdekre vágott, előzőleg meghámozott és kicsumázott almát. Átforgatjuk és azonnal rászűrjük a bort. Ha a karamell feloldódott beleöntjük a tejszínt és beletesszük a hússzeleteket. Nagylángon kissé besűrítjük. A szárazon megpirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk. Mazsolás párolt rizst adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||