Almás borjúszelet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott chilit, felforraljuk és kis lángon pár percet főzzük. A sütőzsiradékban megbarnítjuk a cukrot, rádobjuk a vékony gerezdekre vágott, előzőleg meghámozott és kicsumázott almát. Átforgatjuk és azonnal rászűrjük a bort. Ha a karamell feloldódott beleöntjük a tejszínt és beletesszük a hússzeleteket. Nagylángon kissé besűrítjük. A szárazon megpirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk.
Mazsolás párolt rizst adjunk mellé.