Almával töltött fácánpecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vadszárnyasokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 ág majoránna 0 0 0 0 0 0
12 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 db fácán ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk beléjük. Néhány fogpiszkálóval és konyhai zsineggel lezárjuk a hasüreget. A tepsibe tett fácánokat tepsibe tesszük és a
felforrósított olajjal leöntjük. 175 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, a sütés vége felé a szaftjával többször meglocsoljuk.
A feldarabolt fácánokat előmelegített tálra tesszük, a belsejében sült, feldarabolt almával körülrakjuk és a szaftjával leöntve kínáljuk.
Burgonyapürét és befőttet adhatunk hozzá.