Krampampuli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Alkoholos italok Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Szilveszter, Főtt, Édes, Meleg, Alkoholos, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt. Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk. A tál tetejére lángelosztót vagy fémszitát teszünk, erre pedig a narancshéjon, citromhéjon átdörzsölt kockacukrot. A cukrot lelocsoljuk fél liter jó minőségű rummal. Óvatosan meggyújtjuk és megvárjuk amíg a láng kialszik, ekkor ráöntünk két liternyi forralt bort, feleannyi teát és 2-2 narancs és citrom kicsavart levét. A bor és a tea forró legyen, nehogy az üvegtál elpattanjon. Jól átkeverjük és öt percig hagyjuk állni, majd vastag falú üvegpohárba merve kínáljuk, a sűrűjéből is jusson minden pohárba. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||