Karácsonyi narancslikőr (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Alkoholos, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukorból, fél liter vízzel főzzünk szirupot, ha kihűlt tegyük bele a narancsok és a citrom lereszelt héját és a fehér résztől megszabadított, felkarikázott gyümölcshúst. Öntsük hozzá a vodkát, majd időnként megkeverve, hagyjuk állni, langyos helyen két hétig. Gondosan szürjük át és töltsük zárható üvegbe, melybe előzőleg egy ág rozmaringot dugtunk. Újabb két hét pihenés után ismét leszürjük és üvegekbe töltjük.
Az üveget feldíszítve fenyőággal kedves karácsonyi ajándék.