Debreceni tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd a finomra vagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ekkor rádobjuk a ceruza vastagságú darabokra vagdalt húst és azt is megpirítjuk. Kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Belekeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a felkarikázott debrecenit és megfűszerezzük. Ha szükséges még kevés vizet öntünk hozzá és puhára főzzük. Tarhonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||