Debreceni tokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd a finomra vagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ekkor rádobjuk a ceruza vastagságú darabokra vagdalt húst és azt is megpirítjuk. Kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Belekeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a felkarikázott debrecenit és megfűszerezzük. Ha szükséges még kevés vizet öntünk hozzá és puhára főzzük.
Tarhonyával tálaljuk.