Göngyölt borjúszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a baconszeletekbe göngyöljük, majd a hússzeletekbe tekerjük és megtűzzük. A felforrósított olajon minden oldalukat pirosra sütjük. A hústekercseket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk és a finomra vágott hagymát és a paradicsompürét a forró serpenyőben megpirítjuk. Felöntjük a borral és a húst visszatéve, puhára pároljuk. Végül a tejszínben elkevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk. Galuskát ajánlok hozzá köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||