Cukkinis csirkenyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hirtelen sült, Grillsütő, Nyárs , Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A cukkinit felkarikázzuk. A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkemellkockákat és a cukkinikarikákat a pácba forgatjuk és két órára hűtőbe tesszük. Váltakozva bambusznyársra húzzuk és faszénparázs fölött forgatva megsütjük, a megmaradt páccal időnként megkenjük.
Grillezett paradicsommal és paprikával tálaljuk.