Ecetes almapaprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú, Csípős Hozzávalók 4 személyre: Ecetes almapaprika
Felöntőlé
Ecetes almapaprika A paprikát megmossuk és szárát rövidre vágjuk, fogpiszkálóval, a csumájuk körül 5-6 helyen megszurkáljuk, hogy a lé jobban átjárja. Ráöntjük a felöntőlét és két napig lefedve állni hagyjuk, közben a leapadt levet pótoljuk. Végül színültig töltjük az üveget és lezárjuk. Felöntőlé A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||