Ecetes cseresznyepaprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Csípős, Zöldség, Sós, Savanyú

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 kg cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cseresznyepaprikát átválogatjuk, megmossuk és szárát rövidre vágjuk.
1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet és forrón, az üvegekbe rakott, paprikára öntjük. A tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és lezárva szárazgőzben hagyjuk kihűlni.