Brokkolisaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A kimagozott paradicsomot a brokkoliszárhoz hasonló kockára vágjuk és a kukoricával és a brokkolirózsákkal, az öntettel leöntve, az apróra vágott zellerzöldet hozzáadva, kíméletesen összeforgatjuk.
Tálalás előtt lehűtjük, büféasztal részeként vagy előételként tálaljuk, néhány egészben hagyott zellerlevéllel díszítve.