Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bodzabogyóbor

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Alkoholos italok 
Cimkék: Gyümölcsök, Italok, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
6 gramm szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2.6 kg bodzabogyó ? ? ? ? ? ?
4.5 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2.5 dkg borélesztő 0 0 0 0 0 0
5 dl pálinka 260 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bodzabogyó súlya leszárazva értendő.
A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az élesztőt belekeverve, két napig nyitott edényben állni hagyjuk. Hordóba fejtjük és kotyogó alatt erjedni hagyjuk. Ha megerjedt beleöntjük a semleges ízű pálinkát és 4 hónapig érni hagyjuk. Ezután üvegekbe fejtjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)