Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás burgonyakrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint rózsabors 0 0 0 0 0 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mindkét hagyma közepéből kivágunk egy-egy karikát és félretesszük A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórunk két evőkanál lisztet, elkeverjük és hozzáadjuk a liternyi alaplevet. Felforraljuk és beleszórjuk a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát. Ha megpuhult botmixerrel simára keverjük. A hagymakarikákat szétszedjük és meghintjük a maradék liszttel, majd forró olajban pirosra sütjük. A forró levest a hagymakarikákkal, apróra metélt petrezselyemzölddel és durvára tört rózsaborssal díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)