Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Flekken Árpád módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék:
Hozzávalók

Flekken Árpád módra
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg tarja 0 0 0 0 0 72
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Árpád mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl cseresznyepálinka 245 ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Flekken Árpád módra
A kicsontozott, ujjnyi vastagra szelt tarját gyengéden kiklopfoljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony karikára vágjuk. A paradicsompürét és a mustárt elkeverjük a borral.
A tarjaszeleteket meghintjük borssal, megkenjük a boros masszával és porcelántálba rétegezzük, a hagyma és fokhagymakarikákkal, rétegenként leöntjük olajjal. Egy napra, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Elkészítés előtt letörölgetjük a húsdarabokat és grillrácson
oldalanként 4 perc alatt megsütjük.
A húsát mindenki megcsepegteti mártással.
Kovászos uborkát és friss, puha kenyeret adjunk hozzá.

Árpád mártás
A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a pálinkát. Hidegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)