Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egres pite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg egres 0 0.6 0.2 8 3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
12.5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál édes morzsa 351 10.2 0.9 73.7 1.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, megszurkáljuk, sütőpapírral béleljük és babbal megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük. Közben a maradék cukrot, az egrest és a morzsát keverjük össze. Vegyük ki a tésztából a babot és a papírt, a helyére öntsük az egrest, rácsozzuk be a maradék tésztával, kenjük le a tojásfehérjével és még 25 percig süssük. Hidegen szeleteljük fel, mint a tortát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)