Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás tökkarikák

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db főzőtök 30 1.1 0.1 6.1 2.4 0
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. Megsózzuk, meghintjük a borssal és az ugyancsak finomra aprított vöröshagymával, ezután fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kihűtjük és összekeverjük a felvert tojással és a búzadarával. A tökkarikákat kiolajozott és morzsával beszórt tepsire rakjuk, üregüket jól megpúpozva, megtöltjük a gombás masszával. 2 dl vízben feloldjuk a leveskockát, majd simára keverjük a liszttel és a tejföllel. A finomra vágott kaprot is belekeverjük és rálocsoljuk a töltött tökkarikákra. A tepsit alufóliával befedjük és az előmelegített, 175 fokos sütőben, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)