Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos kelbimbóleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Zöldség, Hideg téli napokra, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg fűszeres kolbász 472 19.8 18.2 0.2 0 75
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük frissen reszelt szerecsendióval és főzzük készre. Ha sűrűbb krémlevest szeretnénk kapni tegyünk bele néhány kanál burgonyapelyhet vagy turmixoljuk le a leves egy részét. A kolbászkarikákat pirítsuk ropogósra és nyársra fűzve tálaljuk a finomra vágott petrezselyemmel meghintett leves mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)