Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kaukázusi saslik

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Hmeli-szunyeli fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
8 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg tarja 0 0 0 0 0 72
igény szerint szóda 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst nagyobb, olyan 4 centis, kockákra vágjuk. Hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, majd összeforgatjuk ma húskockákkal és a fűszerekkel. Végül felöntjük, annyi szódavízzel, hogy éppen ellepje. Bolti szódát használjunk az elég szénsavas. Hűtőben tartsuk egy éjszakát, de lehet egy napig is.
A húst lecsepegtetjük és eltávolítjuk a hagyma és fokhagyma darabokat. A húskockákat szorosan lapos nyársakra húzzuk. Izzó parázs fölött megsütjük. Időnként a vörösborral megpermetezzük és fordítunk a nyársakon. A nyársakat a parázstól bő arasznyira helyezzük el.
Kenyérrel és salátával tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)