Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Geszetenyés, kolbászos töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
3 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
10 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
10 dkg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és tepsibe tesszük. 160 fokos sütőben 1 órát sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve párolt káposztával és sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)