Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grízes tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Köretek, Tészták, Édességek, Főétel mellé, Desszert, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt szélesmetélttel átkeverjük. Lekvárral, porcukorral vagy borssal ízesítsük, aszerint, hogy köretnek vagy desszertnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)