Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős-savanyú kacsaleves maradékból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Bálint nap, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg kacsasült 0 ? ? ? ? ?
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 maréknyi bambuszrügy 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A maradék kacsasültet kicsontozzuk, majd a bőrét és a csontokat felöntjük a zöldségalaplével, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott hagymafélékkel bezöldségelve és a felkarikázott chilit hozzáadva, bő fél óra alatt levessé főzzük. A levet leszűrjük és beleszórjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket, majd összeforraljuk. Ekkor tegyük bele a kis darabokra szelt kacsahúst és a szintén csíkokra vágott bambuszrügyet. Ha újraforrt öntsük bele az ecetet és a kevés vízzel elhabart keményítőt. Végül szapora keverés mellett , vékony sugárban, öntsük hozzá a felvert tojást. Szükség szerint utánízesítjük.
Forrón, apróra vágott snidlinggel és korianderzölddel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)