Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes mustáros csirkeszány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
80 dkg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a hagymás zsiradékhoz és jól átsütjük. Felöntjük az alaplével elkevert tejszínnel és fűszerekkel, majd puhára pároljuk. A sűrű szaft elérése miatt, fedő nem vagy, csak alig szükséges.
Párolt rizs vagy főtt tészta a hozzá illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)