Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bugaci tojásos csirkemáj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Szabadban, Sörözés, borozás, Uzsonna, Főétel előtt, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Félfőre vágjuk a hagymát. Az apró kockára vágott szalonnaféléket zsírjára sütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott paprikákat és ezeket is megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszereket és a felcsíkozott májat hozzáadva, majdnem készre sütjük. Belehabarva a felvert tojásokat, készre pirítjuk. Friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)