Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres-joghurtos torony

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, majd a kerek tálak aljába szedjük. A lecsepegtetett tejtermékeket a maradék zselatinnal, a lime kicsavart levével, a többi cukorral és a vanília kivonattal krémmé dolgozzuk. Meglangyosítva, az epres zselére simítjuk, majd behűtjük. Forró vízbe mártva a tálkákat, kiborítva tálaljuk. Tejszínhabot, babapiskótát és friss epret tálalunk hozzá.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)