Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombával-sajttal töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
15 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg szárított gomba ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és lapjában szeletekre vágjuk. Fólia alatt gyengéden vékonyra verjük. A gombát beáztatjuk, majd apróra vágjuk. Az áztatólevet felére beforraljuk. 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a gombát, a finomra aprított fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojást. A masszát a csirkemell szeletek szélére kenjük, majd feltekerjük. A baconszeletekbe burkoljuk. A félretett olajjal kikenjük a tepsit és a húsroládokat belehelyezzük. 180 fokra előmelegített tepsiben, fóliával szorosan lefedve fél órát sütjük. Végül a fóliát levéve, a szafttal locsolgatva, negyed óra alatt pirosra sütjük. Burgonyapürével és sok zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)